A Brassói aprópecsenye egy klasszikus magyar étel. Elkészítése gyors és egyszerű, s mivel nagyon népszerű étel, rengeteg változata létezik. Az alábbi brassói recept vált be számunkra leginkább, ajánljuk mindenkinek, aki szereti a fokhagymás, paprikás ízeket.
Hozzávalók:
- 40 dkg sertés lapocka
- 60 dkg burgonya
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 tk majoranna
- 1 erőleves kocka
- 1 tk pirospaprika
- olaj, só, törött bors,
Elkészítés
- A húst kisebb kockára vágom, majd kevés olajon barnára pirítom. Sózom, borsozom, hozzáadom az apróra zúzott fokhagymát és rászórom a majorannát. Kevés vízben feloldom a leveskockát, a húsra öntöm és fedő alatt puhára párolom. Közben a kockára vágott burgonyát bő, forró olajban megsütöm.
- A húst zsírjára sütöm és hozzáadom az alaposan lecsepegtetett sült burgonyát. Összeforgatom és néhány percig együtt párolom.
- Végül meghintem egy kávéskanál pirospaprikával, alaposan összekeverem, majd finom, házi jellegű savanyúsággal tálalom.
Tippek
- Erőleves kocka helyett alaplevessel is elkészíthetjük.
- Majoranna helyett egyéb zöldfűszer is alkalmazható, pl. oregano, petrezselyem zöld stb.
- A hús lehet szűzpecsenye, karaj vagy comb is – vághatjuk csíkokra is.
- A fenti brassóit ki lehet egészíten 1 fej aprított vöröshagymával is – először dínszteljük meg a hagymát, amikor üveges, hozzáadjuk a hús darabokat.
- A brassói aprópecsenye pulykahússal is nagyon finom.
- Tálaljuk melegen főételként savanyúsággal vagy salátával. Saláta receptek>>
- Különösen finom kovászos uborkával!
Kapcsolatos receptek
Zest.hu