Ha nagyon gyors és egyszerű rágcsálnivalót szeretnénk készíteni Halloweenkor, ez a boszorkányujj pizza rúd se-perc alatt elkészíthető pizzatésztából! Tálaljuk a boszorkány „ujjakat” piros szószokkal – például jó a ketchup, chili szósz, pizzaszósz stb. Mandula helyett használhatunk körömformára vágott céklát, pirospaprikát, hagymát, és ezeket tojással vagy ketchuppal a rudak végére rögzíthetjük.
Hozzávalók
- 1 tekercs készre nyújtott pizzatészta
- 1 tojás
- 1 evőkanál víz
- szezámmag (elhagyható)
- 8 egész mandulabél
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületre kiterítjük. Pizzavágó segítségével a lapot 8 cm hosszú, 1 cm széles szeletekre vágjuk.
- Egy tompa késsel vonalakat nyomunk a rudak közepére, az ujjpercek mentén.
- A pizzarudakat a kibélelt tepsire helyezzük.
- Egy kis tálban összekeverjük a tojást és a vizet. Az ujjakat megkenjük a tojásos keverékkel. Vegán változathoz használjunk növényi tejet! Drámaibb hatást érhetünk el, ha adunk kevés ketchupot a körömház vagy az ujjpercek körül.
- Ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal.
- Mindegyik rúd egyik végét erősen lenyomjuk az ujjunkkal, majd egy mandulát helyezünk a lapított részre, és belenyomjuk a tésztába.
- 10-15-ig aranybarnára sütjük.
- Mártogatóssal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu