A bazsalikomos fagyi bizonyára elég furán hangzik, de egy igazi ínyencség, és az általános fagylalthoz képest még aránylag diétás is. Nagyon finom friss gyümölcsökkel vagy gyümölcsös desszertekkel tálalva..
Hozzávalók
- 5 dkg bazsalikom levél
- 20 dkg cukor (vagy 10 dkg fruktóz)
- 12.5 dkg Mascarpone (fél doboz)
- 0.5 L görög joghurt (vagy krémes)
Elkészítés
- A cukrot a bazsalikom levelekkel összeturmixoljuk.
- Egy nagy tálban elektromos habverővel eldolgozzuk a mascarponet, amikor krémes, hozzáadjuk a joghurtot és a bazsalikomos cukrot. Eldolgozzuk a habverővel.
- Áttöltjük egy fagylaltgépbe, és követjük a gép használati utasítását.
- Gép nélkül: áttöltjük egy 1.5 literes műanyag dobozba. 2 órán át a fagyasztóban hagyjuk, majd habverővel eldolgozzuk. Ezt megismételjük óránként, addig, amíg egy lágy, krémes állagot nem kapunk (kb 3-4-szer).
- Ha visszatesszük a fagyasztóba, tálalás előtt 20 perccel tegyük át a hűtőszekrénybe.
Tippek
- Tálaljuk friss bogyós gyümölcsökkel – különösen passzol málnához!
- Vagy tálaljuk gyümölcsös desszertekhez, nagyon finom pl. bogyós morzsa kísérőjeként.
- Vigyázzunk arra, hogy nagyon gyorsan olvad, mivel nincsen a fagyiban összekötő elem (pl tojás vagy zselatin), ezért tálaljuk gyorsan!
- A bazsalikomos fagyi remekül zárhat egy különleges vendégváró menüt – de családunkat is meglephetjük egy laza grillezés vagy családi ebéd végén! Egyéb joghurtos fagyi receptek>>
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu