Ez az angolos báránypecsenye portói mártással ideális vendágváró alkalmakra. Gyors és egyszerű recept, ugyanakkor fenségesen finom. Burgonyapürével és salátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 báránycomb szelet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál LP Worcestershire szósz
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 2 evőkanál portói (vörös)
- 1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
- Só, bors
Elkészítés
- A hozzávalókat (a só és bors kivételével) egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a bárányhús szeleteket. Ha lehet, kb egy órán át pácoljuk.
- Egy nehéz aljzatú serpenyőben olajat hevítünk. Amikor forró, megsózzuk, borsozzuk a bárányhúst, majd a serpenyőbe tesszük. 30 másodpercig sütjük, majd megfordítjuk. Addig sütjük és percenként forgatjuk, amíg elérjük a számunkra otimális állagot (ez a hús vastagságától is függ – de érdemes figyelembe venni, hogy a bárányhús pinken ideális, különben rágós lehet).
- Egy tányérra kiszedjük a húst, és lefedjük.
- A serpenyőhöz adunk még kb. 2 evőkanál portóit és kb ugyanennyi vizet, majd sűrű mártássá redukáljuk.
- A húst szeletekre vágjuk és a mártással leöntve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu