A következő ropogós barackos zabpehely keksz valójában müzliszelet is lehet, attól függően, hogy miképp sütjük ki. Elkészítése roppant egyszerű, kezdők számára sem lesz kihívás..
Hozzávalók
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 10 dkg liszt
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg mogyoró
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg nádcukor (világos)
- 2 ek golden syrup vagy méz
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A mogyorót apró darabokra, a barackokat mazsola nagyságú darabokra vágjuk.
- A vajat, cukrot, szirupot egy lábasban alacsony hőfokon összeolvasztjuk, lehúzzuk a tűzhelyről.
- Egy keverőtálba töltjük a száraz hozzávalókat, elkeverjük, majd beleöntjük az olvasztott cukros vajat.
- Puha masszává elkeverjük.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Evőkanállal halmokat rakunk egymás mellé, amiket kb 1 centi vastagra lenyomunk.
- 15 percig arany-barnára sütjük, kivesszük a sütőből.
- Néhány percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra áthelyezzük, hűlni hagyjuk.
Tippek
- A kekszek ne legyenek túl szorosan egymás mellett a tepsiben, különben összesülnek!
- Könnyen előkészíthető gyerekek által is, míg a készítése kezdők számára sem lesz kihívás.
- A masszát egy lapos tepsibe is tölthetjük, majd sütés (és kihűlés) után vágjuk fel hasábokra – így müzliszeleteket kapunk!
- A barackos zabpehely keksz remekül kísér teát, kávét, különösen angol teát.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu