A bagelben sült tükörtojás sonkával az amerikaiak egyik kedvenc hétvégi étele, amit reggeliként vagy brunch-ként fogyasztanak. Én gluténmentes bagelt használtam, de normál bagel is jó, különösen passzol az ételhez a tipikus New Yorki bagel – a hagymás vagy fahéjas verzió. Tálaljuk salátával.
Hozzávalók (személyenként)
- 1 bagel
- 2 szelet prosciutto
- 2 szelet olajban eltett aszalt paradicsom vagy grillezett paprika
- 1 teáskanál pesto (opcionális)
- 2 tojás
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- Horizontálisan félbevágjuk a bagelt. Egy kerek keksz vagy pogácsaszaggatóval a bagel közepén található lyukat kissé nagyobbra kinyomjuk, hogy a tojásnak legyen elegendő helye.
- A bagel felek vágott oldalát enyhén megkenjük pestóval vagy vajjal-margarinnal, majd lefedjük sonkával. A sonkát az aszalt paradicsommal a lyukba nyomjuk, így egy kis fészket kapunk a tojás számára.
- A bagel feleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd a tojásokat a fészekbe óvatosan beleütjük. Borsozzuk, majd 10-15 percig sütjük attól függően, hogy mennyire átsülve kedveljük a tükörtojás sárgáját.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu