Ez a pirított bagel kolbászos rántottával leborítva remek gyorsétel egy hétvégi reggelire vagy brunch-ra. Ha tejtermékek nem okoznak gondot, akkor tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva. A bagel lehet gluténmentes is.
Hozzávalók (személyenként)
- 1 bagel
- 4 cm-es darab chorizo vagy hasonló paprikás kolbász
- 1 szál újhagyma
- 2 tojás
- ½ piros paprika
- Aprított zöldpetrezselyem
Elkészítés
- A kolbász bőrét lehúzzuk.
- A kolbászt, paprikát és az újhagymát felaprítjuk.
- Egy kis serpenyőt felhevítünk, majd a feldarabolt darabokat beleszórjuk. Addig keverjük, amíg a kolbász ki engedi a zsírját. Lehet, hogy kevés olajat érdemes hozzáadni. 5 percig sütjük.
- A tojásokat egy kis tálban felverjük. Ezt a serpenyőbe öntjük, és addig keverjük, amíg a tojás megfelelően átsült.
- Lefedjük, és lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Közben a bagelt félbevágjuk, majd kenyérpirítóban enyhén megpirítjuk.
- Megkenjük vajjal vagy tejmentes margarinnal, majd rákanalazzuk a kolbászos rántottát. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu