Ha meg akarjuk lepni párunkat/ kedvesünket egy szuper finom (de nagyon könnyű) villásreggelivel, ez a bagel füstölt lazaccal és fürjtojással kiváló étel erre. Én gluténmentes bagelt és tejmentes “‘krémsajtot” használtam, de bármiféle bagel és diétás vagy zsíros krémsajt is alkalmazható.
Hozzávalók
- 12 fürjtojás
- 4 bagel (gluténmentes, ha szükséges)
- 4 szelet füstölt lazac
- Krémsajt (opcionális)
- Rukkola levelek
- Balzsamecet-szirup
- Citromlé
Elkészítés
- A fürjtojásokat egy lábas hideg vízbe tesszük – a víz lepje el őket alaposan! Felforraljuk. Amint forr, lekapcsoljuk tűzhelyt.
- Lefedjük a lábast, 1-3 percig pihentetjük, attól függően, hogy miképp kedveljük a tojássárját.
- Lecsepegtetjük a tojásokat, majd leöblítjük hideg vízzel. Tíz percig pihentetjük a tojásokat a hideg vízben, majd megpucoljuk őket.
- A bageleket félbevágjuk és a pirítósban enyhén megbarnítjuk (vagy grillsütőben megpirítjuk) őket.
- A bagelek also felét megkenjük krémsajttal, megszórjuk rukkolával, majd leborítjuk egy szelet füstölt lazaccal.
- Rácsavarunk egy kis citromlevet, és borsozzuk.
- A fürjtojásokat kettévágjuk, és a lazac tetején elrendezzük. Rácsurgatunk néhány csepp balzsamecet-szirupot, majd a bagel másik felével lefedve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu