Humusz nagyon könnyen és számtalan verzióban készíthető házilag is. Ha nincs éppen csicseriborsó, akkor babbal is el lehet készíteni, különösen jó a fehér cannellini bab hozzá. Friss fűszernövényekkel kiegészítve egy finom mártást kapunk. Ez a bab humusz szendvicstöltelék, mártogatós vagy akár tészta mártás is lehet.
Hozzávalók
- 1 konzerv cannellini vagy egyéb fehér bab
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál tahini paszta
- Egy nagy marék bazsalikom vagy mentalevél
- Só, bors
Elkészítés
- A babot lecsepegtetjük, és egy aprítógépbe tesszük.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és pürézzük.
- Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Tálalás előtt körülbelül egy órán át érdemes pihentetni, de nem muszáj.
- 3-5 napig tárolható a hűtőszekrényben.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu