A quinoa az egyik legegészségesebb gabonaféle. Magas a tápértéke, így kiváló alapanyag egy egészségtudatos étrendben. Továbbá ideális méregtelenítés, diétázás alatt is. Az avokádó és quinoa saláta egy kimondottan vitamindús verzió..
Hozzávalók
- 10 dkg quinoa
- 25 dkg lóbab (fagyasztott)
- 1 citrom
- 1 érett avokádó
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 10 dkg retek
- 2 dkg retek csíra vagy kerti zsázas vagy bazsalikom
- Fél ek őrölt római kömény
- 30 ml olívaolaj
- 1 csipetnyi szárított chili pehely
Elkészítés
- A quinoa-t hideg vízben felforraljuk, kb 10 percig főzzük. Leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, száradni hagyjuk.
- A lóbabot forró vízbe tesszük, felforraljuk, amint forr a víz, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
- A citrom héját egy késsel levágjuk, a belső, fehér héjat is eltávolítjuk. A hártyából kifordítjuk a húst egy tálba, majd rácsavarjuk a levét.
- Az avokádót megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük, majd a citrommal elkeverjük. A retket félbevágjuk, az avokádóhoz adjuk.
- A lecsepegtetett quinoa-t a tálba töltjük, hozzáadjuk a lóbabot, csírát, chilit, őrölt köményt, olajat – két kézzel óvatosan összeforgatjuk. Ízlés szerint sóttuk, borsozzuk.
- Tálalás előtt megszórjuk zsázsával vagy bazsalikommal.
Tippek
- Tálaljuk köretként sült húsok, halak mellé.
- Főételként fogyasszuk friss zsemlével, kenyérrel.
- Ideális méregtelenítés alatt.
- A quinoa glutén-mentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Továbbá nagyon egészséges, ezért alkalmas diétázók, fogyókúrázók számára is.
- Az avokádó és quinoa saláta egy nagyon finom, különleges saláta, ideális nyári grill-partikra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu