Ha szeretnénk lenyűgözni vendégeket vagy párunkat egy különleges de egyszerűen elkészíthető étellelt– ez egy zseniális recept erre. Használhatunk konyhakész tapenade-et hozzá (de lehetőleg kiváló minőségű legyen!), és pürézzük össze néhány aszalt paradicsommal és friss bazsalikommal. Ez az aszalt paradicsomos és olajbogyós sült csirkemell kiváló lehet anyák napja, Valentin nap és évfordulók ünneplésére. Tálaljuk krumplipürével és blansírozott zöldségekkel.
Hozzávalók
- 2 csirkemell filé vagy 4 combfilé
- 2-3 szelet szardella (üvegből)
- 1 gerezd fokhagyma, meghámozva
- 1 evőkanál kapribogyó sós lében, lecsepegtetve
- ½ csésze fekete olajbogyó sós lében, lecsepegtetve
- 1 marék friss bazsalikomlevél
- 5-6 aszalt paradicsom egy üvegből (olajban eltett)
- ½ citrom reszelt héja
- só, bors
- 1 evőkanál fenyőmag
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra állítjuk.
- A csirkehúst egy hús klopfolóval 1 cm vastagra lapítjuk.
- A többi hozzávalót egy kis aprítógépbe tesszük, és durva pasztává pürézzük. Adunk hozzá kevés olajat az aszalt paradicsom és szardella üvegből, hogy krémesebb legyen a massza.
- Egy tepsit kiolajozunk és beletesszük a csirke filéket, szorosan egymás mellé.
- Rákanalazzuk a pasztát, majd 20-25 percig a sütőbe tesszük a tepsit
- A fenyőmagot olaj nélkül kissé megpirítjuk egy serpenyőben.
- A csirkét fenyőmaggal megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu