Ez az angol sonkás és sajtos omlett tökéletes egy laza hétvégi reggelire vagy brunch-ra. Érlelt Cheddar helyett hasonló pikáns sajt is alkalmazható. Tálaljuk ropogós zöldsalátával. Az alábbi recept egy főre elég.
Hozzávalók
- 3 közepes tojás (vagy 2 nagy)
- 1 szelet főtt sonka
- 2 szál újhagyma (vagy 1 baby póréhagyma)
- 1 chili (elhagyható)
- 2 szelet érlelt cheddar sajt
- 1 marék rukkola vagy vízitorma
Elkészítés
- A tojásokat 3 csipet sóval enyhén felverjük.
- Vékonyra szeleteljük az újhagymát és a chilit (ha használunk).
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a tojásos keveréket, és hagyjuk egyenletesen eloszlatni.
- Az omlett egyik felére rászórjuk az újhagymát és a chilit, a másik felére pedig rátesszük a sajtszeleteket.
- Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a tojás már nem folyós, és a sajt kezd elolvadni.
- Az egyik félre helyezzük a sonkát, majd rászórjuk a rukkola leveleket.
- Az omlett másik felét a sonkára fordítjuk egy lapáttal. Kissé összenyomjuk őket.
- Még egy percig sütjük, majd egy tányérra csúsztatjuk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu