A következő almás-körtés muffin egy tipikus őszi sütemény, amit gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni. Remek uzsonnára és partikra is.
Hozzávalók
- 2 db közepes tojás
- 1 dl olaj
- 2 dl tej (vagy növényi tej)
- 10 dkg nádcukor
- 30 dkg sütőporos liszt
- 1 tk gyömbérpor
- 1 púpos tk őrölt fahéj
- 2 db alma
- 2 db körte
- Juharszirup (opcionális)
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy muffin sütőformát papírkosárkákkal kibélelünk.
- A lisztet, fahéjat és gyömbértport egy keverőtálba összeszitáljuk.
- Egy másik tálban elkeverjük a tojást a tejjel, olajjal és a cukorral.
- A gyümölcsöket megpucoljuk, csutkázzuk, majd a húsát pici, 1 centis kockákra durván felaprítjuk.
- A liszthez szórjuk, óvatosan egy lapáttal átkeverjük. Hozzáöntjük a tojásos-tejet, sima tésztává átforgatjuk.
- A tésztával megtöltjük a muffin kosárkákat, majd a sütőben kb 25 percig szép barnára sütjük.
- Még melegen egy hústűvel a süteményekbe szurkálunk, majd 1-1 tk juharsziruppal leöntjük.
- Hűlni hagyjuk.
Tippek
- Tálaljuk tea-kávé mellé. Különösen passzol egy angolos délutáni tea-partira.
- Bár kissé ragadós és maszatos, szuper süti lehet őszi, téli ünnepekre – pl halloween-ra, karácsonyra, szilveszterre.
- Allergiák: diót-mogyorót nem tartalmaz, növényi tejjel készítve tejérzékenyek is fogyaszthatják – ideális ehhez a zabtej vagy mandulatej.
- Az almás-körtés muffin egy szuper őszi-téli, tuti egyszerű süti, amit kezdők is bátran bevállalhatnak.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu