A chilis gomba receptje nagyon könnyen és gyorsan kivitelezhető, így ajánljuk olyan alkalmakra, amikor egy gyors (és finom!) köretre van szükségünk, vagy ha maradék gombát szeretnénk érdekes de egyszerű módon felhasználni. Remekül passzol pikáns ételekhez, bár önmagában is finom egy-két zsemle kiséretében..
Hozzávalók
- 40 ml olívaolaj
- 2.5 dkg vaj vagy margarin
- 3 gerezd fokhagyma (préselve)
- 1 kis piros chili
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 tk friss citrom leve
- 1 ek aprított petrezselyem zöld
Elkészítés
- Az olajat és a vajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a chilit. Egy perc múlva adjuk hozzá a gombát.
- Fedő alatt pároljuk 5-10 percig.
- Tálalás előtt keverjük bele a frissen csavart citrom levét és a petrezselyem zöldet.
- Tálaljuk melegen.
Tippek
-
Más zöldfűszerrel is kipróbálhatjuk, nagyon finom pl. kakukkfűvel vagy korianderrel.
-
Csiperke helyett más gombát is alkalmazhatunk – pl rókagombát.
-
Tálaljuk köretként húsos ételekhez – nagyon passzol grillezett húsokhoz.
-
Önmagában is fogyaszthatjuk, talán egy zöldsaláta és egy-két zsemle kíséretében (remek vegetáriánusok, diétázók számára). Ideális étel egy tapas menüben is.
-
A chilis gombák méregtelenítésre is alkalmasak – tálaljuk barnarizzsel és egyéb zöldséges körettel.
Zest.hu