A citromos csirkecombok ideálisak nyári estékre, kirándulásokra, kerti partikra vagy piknikre. A friss aromát a citromos, zöldfűszeres pác adja, amit a faszén égetett illata és zamata remekül kiegészít. Elkészítése egyszerű, kezdőknek sem lesz kihívás..
Hozzávalók
- 1kg csirkecomb
- 2ek reszelt citromhéj
- ⅓ csésze friss citromlé
- 2ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma préselve
- 2ek kakukkfű (citromos)
- 1ek majoránna (vagy oregano)
- 1tk só
- 1tk őrölt bors
- Díszítés: citrom szeletek
Elkészítés
- A zöldfűszereket vágjuk fel apró darabokra, és keverjük el a többi alapanyaggal. Öntsük át egy közepes nylonzacskóba (pl fagyasztótasak), és adjuk hozzá a csirkecombokat. Kössük meg a zacskót, és rázzuk fel alaposan, közben nyomkodjuk a húst, hogy a pác jól befedje.
- Pácoljuk hűtőszekrényben minimum 2 órán át.
- Grillezzük parázson vagy közepes fokon lávaköves grillsütőn. A grillezés végén grillezzük a citromszeleteket is (1-1 személyenként).
- Tálaljuk a csirkecombokat a citromszeleteken.
Tippek
-
A csirkecombokat sütőben is lehet sütni – kb 35 percig 190 fokon.
-
Remek parti, buli étel, hiszen kézzel is megfogható – tekerjünk a csont végére egy alumíniumfólia csíkot, így nem lesz zsíros a kezünk.
-
Gyerekeknek is ajánljuk, akár gyerekzsúrra is!
-
Hidegen is fogyasztható, s mivel könnyen szállítható, kiváló piknikekre, kirándulásokra.
A citromos csirkecombok receptünk remekül passzol tavaszi, nyári menükbe, kerti grillezéshez.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu