A következő grill receptetet a csípős ízek kedvelőinek ajánljuk. A mexikói csirke nyárs nagyon egyszerűen elkészíthető, ideális grill-partikra..
Hozzávalók (6 nyársra)
-
2 nagy csirkemell filé
- 3 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma préselve
- 1 tk cayenne paprika
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 vörös (vagy lila) hagyma
- zöldcitrom friss leve
Előkészületek
- A csirkemelleket megtisztítjuk, bőrtelenítjük, majd felvágjuk falat nagyságú kockákra.
- A paprikákat megtisztítjuk, és falat-nagyságú darobokra aprítjuk.
- A hagymát megpucoljuk, 8 gerezdre vágjuk.
- Bekacsoljuk a grillsütőt.
- A hús darabokat elkeverjük az olajjal, cayenne paprikával és római kömény porral. 30 percig pácoljuk (hűvös helyen, de nem hűtőszekrényben).
- 8 pálcikát beáztatunk (vagy fém nyársakat előkészítünk).
Elkészítés
- A hús, paprika és hagyma darabokat felváltva a pálcikákra vagy a nyársakra húzzuk. A maradék mázzal megkenjük a paprika és hagyma szeleteket.
- Parázson, vagy közepes hőmérsékleten egy lávaköves grillsütőn 10-12 percig szép barnára sütjük. 1-2-szer megforgatjuk. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen kormos.
- Zöldcitromlével tálalás előtt picit meglocsoljuk
Tippek
- Tálaljuk mellé guacomole-t és salsa-t, és csavarjuk fel tortilla lapba.
- A cayenne bors nem bors, hanem egy chili paprika fajta, ezért nyugodtan helyettesíthetjük magyar erős vagy csípős paprikával is (csemege paprika is remek azok számára, akik nem szeretik a csípős ízeket).
- A receptet elkészíthetjük filézett csirkecombból vagy pulykahúsból is.
- Télen grill-serpenyőben vagy grill alatt a sütőben is kisüthetjük.
- A maradékot keverjük el hidegen salsa-val vagy salátával, ideális gyors ebéd vagy vacsora!
- A mexikói csirke nyárs remek grillétel!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu