A tagine-t általában sokáig kell főzni, de ha kuktát használunk, akkor jóval hamarabb elkészül. Hagyományosan kuszkusszal tálalják, derizs is remek köret lehet mellé. Ez a Marokkói bárány tagine ideális főétel hétvégékre, családi-baráti összejövetelekre, bulikra.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 500 g sovány, kockára vágott bárányhús (pl comb vagy lapocka)
- 2 nagy szál sárgarépa
- 2 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál Ras-el-Hanout fűszerkeverék
- 400 g konzerv csicsriborsó
- 400 g aprított paradicsom konzerv
- 200 g aszalt sárgabarack
- 600 ml bárány vagy csirke alapleves
- Díszítéshez: 1 gránátalma magja, 2 ek friss aprított koriander levél
Elkészítés
- Az olajat felmelegítjük a kuktában, majd beletesszük a bárányhúst és világosra sütjük.
- Közben durván felaprítjuk a sárgarépát és a hagymát, a fokhagymát pedig finomra.
- A bárányhúst egy tányérra kiszedjük, majd sárgarépát és a hagymát pár percig megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, 30 másodpercig kevergetjük, majd belekeverjük a Ras-el-Hanoutot és a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A csicseriborsót lecsepegtetjük és a bárányhússal együtt a paradicsomos mártásba keverjük.
- Hozzáadjuk az aszalt sárgabarackokat.
- Felöntjük az alaplevessel, forráspontig melegítjük, lefedjük és nyomás alatt 25 percig főzzük,majd hagyjuk magától lehűlni.
- Levesszük a fedelet, és átszedjük a taginet egy tálalóedénybe.
- Megszórjuk a gránátalma magokkal és az apróra vágott korianderrel.
- Melegen tálaljuk
Kapcsolatos receptek
Zest.hu