Az adventi ünnepek alatt szinte minden hétköznapi ételt ünnepiessé varázsolhatunk. Példa erre ez az amerikai gluténmentes gesztenyés palacsinta, ami tejmentes is lehet, ha növényi tejjel készítjük. Ideális karácsonyi reggelire. Ha lehet, alkalmazzunk csillag, angyal, harang vagy egyéb karácsonyi szilikon palacsinta formákat.
Hozzávalók
- 4-5 evőkanál gesztenyepüré
- 1 tk vanília kivonat
- 1 bögre gluténmentes liszt
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 1 bögre mandulatej/zabtej
- 2 db tojás
Elkészítés
- Az összes hozzávalót egy robotgépbe tesszük, és addig turmixoljuk, amíg sima, krémes tésztát kapunk. Sűrűnek, de még önthetőnek kell lennie.
- Egy kanál olajat keverünk a tésztába, majd hagyjuk pihenni néhány percig.
- Enyhén kiolajozunk egy palacsintasütőt vagy egy nehéz aljú serpenyőt.
- Egy kanállal halmokat pakolunk a tésztából, és hagyjuk, hogy kör alakot képezzenek, vagy a szilikon formákat a serpenyőbe helyezzük, és mindegyikbe töltünk a tésztából (kb fél cm vastagra).
- Amikor a palacsinta felülete már nem folyós, megfordítjuk őket egy lapáttal vagy óvatosan kinyomjuk őket a formákból és megfordítjuk őket.
- Még egy percig sütjük, majd egy tányérra kiszedjük a kész palacsintákat.
- Újabb adagokat készítünk a maradék tésztából.
- Ízlés szerint dekoráljuk vagy tálaljuk – pl mogyorókrémmel, fahéjas porcukorral, csokikrémmel, vanília krémmel stb.
Kapcsolatos receptek
- Karácsonyi receptek
- Karácsonyi sütemények
- Amerikai palacsinta
- Gesztenyés receptek
- Glutén-mentes sütemények
Zest.hu