Ez a mandarinos áfonya mártás juharsziruppal készül, így különösen népszerű hálaadás és karácsonyi menükben az angolszász országokban. Ez nem is csoda, hiszen remekül passzol sültek mellé – különösen pulykasült, kacsasült, libasült és vadak kisérőjeként. Felvágottak mellé és ünnepi falatok feltéteként is tálalható.
Hozzávalók
- 1 mandarin húsa
- 1 bögre friss vagy fagyasztott vörösáfonya
- 1 bögre mandarin friss leve
- 2 evőkanál juharszirup
- 1 db fahéjrúd
- 2 evőkanál narancslikőr
Elkészítés
- A mandarin húsát apróra vágjuk.
- Az összes hozzávalót a narancslikőr kivételével egy lábasba tesszük.
- Közepes lángon lassan forráspontig felmelegítjük, közben átkeverjük.
- Amikor az áfonya megpuhult (kb. 10-15 perc múlva) feljebb állítjuk a hőfokot, hogy besűrűsödjön (villa segítségével kissé pépesítjük a bogyókat).
- Amikor egy ragacsos, lekvárszerű mártást kapunk, lekapcsoljuk a tűzhelyt, és hagyjuk a mártást kihűlni. Belekeverjük a narancslikőrt.
- Egy üvegbe töltjük, későbbi felhasználásra, vagy azonnal tálalhatjuk sültek, szárnyasok, felvágottak, pikáns sajtok stb. mellé.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu