Ez a pesztós gnocchi rukkolával 5 perc alatt készen van – és nem csupán egy gyors és egyszerű étel, hanem egészséges és laktató is. Elkészíthetjük vegán vagy normál pestoval és fetával. Használhatunk gluténmentes gnocchit is. Ideális rohanós vagy lusta napokon.
Hozzávalók
- 250 g konyhakész gnocchi
- 2 evőkanál zöld pesto (vegán, ha szükséges)
- 2 szál újhagyma, vékonyra szeletelve
- ½ citrom reszelt héja
- Frissen őrölt bors
- 1 evőkanál apróra vágott friss zöldfűszer (pl. bazsalikom, petrezselyem vagy kapor)
- 50g feta vagy vegán alternatíva
- 50g rukkola
- Citromlé
Elkészítés
- A gnocchit a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, majd szűrőn lecsepegtetjük.
- A gnocchit egy nagy tálban összekeverjük a pestoval és reszelt citromhéjjal.
- Hozzáadjuk az újhagymát, frissen őrölt borsot és az apróra vágott zöldfűszert. Elkeverjük.
- Beleforgatjuk a rukkola leveleket, majd morzsolt fetával megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu