Ez a gombás-spenótos spagetti egy gyors és egyszerű étel, amit gluténmentes tésztával is el lehet készíteni. Tejtermék helyett pedig zabkrém is alkalmazható, így vegán lesz.
Hozzávalók
- 20 dkg spagetti (szükség esetén gluténmentes)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gomba, szeletelve
- 20 dkg bébispenót, leöblítve
- 4 evőkanál kefir, joghurt vagy crème fraîche
- Só és frissen őrölt fekete bors
- ½ citrom reszelt héja
- Tálaláshoz: chili pehely (opcionális)
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük, lecsepegtetjük és melegen tartjuk a lábasban.
- Közben a fokhagymát és az újhagymát (a zöld részét is) felaprítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és egy-két percig puhára sütjük őket.
- A felszeletelt gombát hozzáadjuk, majd 8-10 percig puhára pároljuk, amíg a víz elpárolog.
- Hozzáadjuk a spenótot, lefedjük, és 2-3 percig pároljuk, amíg megfonnyad.
- A serpenyőt lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a kefirt vagy a joghurtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a chilit.
- A tésztát megforgatjuk a krémes gombamártással.
- Ha szükséges ,kicsit átmelegítjük és azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu