Az alábbi grillezett paprika puffancs kimondottan egészséges – tejmentes, gluténmentes, cukormentes és alacsony szénhidráttartalmú. Ráadásul még finom és laktató is, továbbá nagyon egyszerűen elkészíthető! Ideális nassolnivaló vagy kenyér helyettesítő lehet egytálételek, levesek mellé – illetve remek parti falat italozás kisérőjeként, mártogatósokkal, szendvicskrémekkel, feltétekkel tálalva. Piknikre, kirándulásra, uzsonnára is becsomagolható. Ízlés szerint tehetünk bele parmezánt és/vagy chilit is. Természetesen elkészíthető másféle lisztekkel is.
Hozzávalók
- 1 grillezett piros paprika (házilag készített vagy eltett)
- 2 db tojás
- 1 piros chili (opcionális)
- 1 teáskanál sütőpor
- 3-5 evőkanál csicseriborsó liszt
- 1 marék bazsalikom
- 1 evőkanál reszelt parmezán (opcionális)
- 2 szál újhagyma
- Olivaolaj
Elkészítés
- Egy aprítógépbe tesszük a paprikát, tojást és a bazsalikomot. Kimagozzuk a chilit és eltávolítjuk az ereit, majd durván felaprítjuk és paprikához adjuk. Pár másodpercig pürézzük, majd hozzáadunk 3 evőkanál lisztet, a sütőport és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
- Ha még mindig túl folyós az állaga, adjunk hozzá egy-két kanál lisztet (sűrűnek kell lenni a tésztának, de nem ragadósnak). Adhatunk hozzá egy kis kanál olajat is.
- Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, és a masszába keverjük.
- Kiolajozunk és felhevítünk egy palacsintasütőt. Amikor forró, a tésztából halmokat kanalazzuk a serpenyőbe, és hagyjuk ezeket kör alakúra szétterülni. Ha a felületük már nem kocsonyás, megfordítjuk őket, és kb egy percig barnára sütjük.
- Kiszedjük a puffancsokat egy tányérra, és további adagokat sütünk.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek