Ez a párolt tőkehal spenóttal egy rendkívül egyszerű étel, amit közvetlenül a fagyasztóból is elkészíthetünk (de ellenőrizzük a csomagolási utasításokat!). Egészséges, diétás, glutén-mentes, tejmentes – alacsony kalóriatartalmú változathoz teljesen elhagyhatjuk az olajat.
Hozzávalók
- 2 fagyasztott tőkehal filé
- 10 dkg fagyasztott spenót (vagy friss)
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 gerezd fokhagyma
- Olívaolaj spray
- Só, bors
- Chili pehely (elhagyható)
Elkészítés
- A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
- Forró (de nem forrásban lévő) vizet a spenótra öntünk, hogy fellazuljon, majd kinyomjuk a felesleges vizet belőle. Egy kis tálban összekeverjük a citromhéjjal, sóval, borssal. Ízlés szerint tehetünk bele egy csipet chili pelyhet is.
- A spenótot egy tepsibe tesszük, majd rátesszük a tőkehalfilét. Lespricceljük az olajjal, és rácsavarjuk a citromlevet. Ízlés szerint fűszerezzük.
- A citromból 2 szeletet vágunk, ezeket a hal tetejére helyezzük.
- A tepsit alufóliával lefedjük, majd a sütőben kb 20-25 percig sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu