A marhahúst érdemes bepácolni, ha nem érlelt, így puhább, szaftosabb lesz az állaga. A következő grillezett pácolt hátszín egy fúziós recept, az eredmény fantasztikusan finom. Találjuk burgonya salátával és/vagy grillezett zöldégekkel.
Hozzávalók
- 1 nagy, vastag hátszín steak (kb 35dkg)
A páchoz:
- 2 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál Worcester szósz
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 tk dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma (préselve)
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A pác hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd egy közepes műanyag fagyasztózsákba (vagy lapos edénybe) öntjük.
- A húst a zacskóba tesszük, és alaposan bemaszírozzuk a páccal.
- A hűtőben néhány órát át pácoljuk.
- A grillsütőn, parázs felett, néhány percig mindkét oldalon, percenként fordítgatva, enyhén csíkosra sütjük. A sütés ideje attól függ, hogy mennyire vastag a hús, és mennyire átsülve kedveljük a marhahúst.
- Néhány percig pihentetjük, majd vékony csíkokra szeletelve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu