A bodzaszezon alatt érdemes szörpöt vagy szirupot készíteni, ugyanis nagyon sok ételhez felhasználhatjuk – nem csak édességekhez. Példa erre ez az érdekes bodzás-citromos grillezett csirkecomb, ami nagy sikert szokott aratni kerti grillpartikon. Tálalható melegen vagy hidegen is, salátákkal, köretekkel stb.
Hozzávalók
- 6-8 vegyes csirkecomb (alsó- felső)
- 3 evőkanál bodzavirág szörp
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 marék mentalevél, apróra vágva
- só, bors
Elkészítés
- Egy nagy tálban összekeverjük a bodzaszörpöt, a citrom reszelt héját és levét, fokhagymát, mentát és az olajat. Hozzáadjuk a csirkecombokat és jól bemasszírozzuk őket a páccal.
- Kb. 30 percig pácoljuk, ha időnk engedi, lehet tovább is.
- A csirkecombokat megsózzuk, borsozzuk, majd kivesszük a pácból. Grillsütőn, grill alatt a sütőben, vagy grillserpenyőben (közepes hőfokon) kb 25 percig sütjük, miközben rendszeresen megforgatjuk, és néha megkenjük a páclével.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu