Hétvégi reggelire vagy ünnepi villásreggelire bárki el tudja készíteni a következő receptet. A bagel pármai sonkával és rántottával töltve 5 perc alatt kész van, szuper finom és mutatós is. A bagel lehet klasszikus vagy hagymás, fahéjas, mákos, de akár glutén-mentes is (mint a képen látható is az).
Hozzávalók
- 4 bagel
- 4 tojás
- 4 szelet pármai sonka
- Néhány szelet kemény sajt (kecske, Gruyere vagy érett Cheddar)
- Maroknyi rukkolalevél
- Kb 1 evőkanál Pesto
- Kevés vaj vagy olaj
Elkészítés
- Félbevágjuk a bageleket (vízszintesen).
- A bagel feleket egy tepsibe tesszük, vágott oldalukkal felfelé nézve. Az alsó feleket megkenjük pestóval, majd vékony sajtszeletekkel leborítjuk.
- A tojásokat enyhén felverjük egy csipet sóval.
- A grillt közepesre állítjuk a sütőben. Amikor felforrósodott, körülbelül egy percig grillezük a bagel feleket, amíg a sajt elolvad, és a bagel felső felei megbarnulnak. Kivesszük a tepsit a sütőből.
- Közben felforrósítjuk a vajat vagy az olajat egy serpenyőben, és beleöntjük a tojást. Alaposan megborsozzuk. Egy percig kevergetjük, amíg rántottát kapunk.
- A rántottát elosztjuk a bagel sajtos felei között, majd ráteszünk egy-egy szelet pármai sonkát. A tetejére szórunk rukkola leveleket, és rányomjuk a bagel felső felét.
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu