A zöld tea, por formában, nagyon sok ételhez alkalmazható, többek között süteményekhez is. Ez a zöld teás kuglóf gesztenyével kiegészítve a hagyományos Japán teasütemény (castella) kuglóf formában sütött verziója, ami kissé töményebb állagú is. Mivel nagyon mutatós és érdekes ínyencség, így ideális ünnepekre, vendégváró alkalmakra, vagy akár ajándékba is adható. Tejmentes margarinnal is elkészíthető.
Hozzávalók
- 20 dkg vaj vagy tejmentes margarin
- 25 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 10 dkg cukor
- 4 tojás, felverve
- 1 evőkanál Matcha zöld tea por
- 10 dkg főtt vagy sült, hámozott gesztenye (vákumm csomagolásos is jó)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A gesztenyét durván felaprítjuk.
- A vajat megolvasztjuk, majd egy nagy keverőtálba öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A lisztet fokozatosan a vajba szitáljuk, miközben jól összedolgozzuk.
- Amikor egy sima masszát kapunk, hozzáadjuk a felvert tojást és a cukrot, majd összekeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a matcha port és a gesztenye darabokat.
- Amikor a tészta egyenletesen szép zöld színű, 4 mini kuglóf formába (vagy egy nagyobb, közepes méretű formába) kanalazzuk.
- A sütő közepén 25-30 percig sütjük, nagyobb formában tovább.
- Melegen tálaljuk vagy hagyjuk teljesen kihűlni, és porcukorral meghintve fogyasztjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu