A rókagomba és a laskagomba nagy előnye, hogy húsos, ugyanakkor alacsony kalóriatartalmú, egészséges és változatosan elkészíthető. Érdemes előre sütni egy adagot, ugyanis felhasználható fantasztikus salátákhoz, tésztákhoz, hamburgerhez, pástétomhoz, omletthez, lepényekhez, szendvicskhez stb. Ez a sült laskagomba kissé csípős – a chilit helyettesíthetjük balzsamecettel. Ízlés szerinti kiegészíthetjük fűszernövényekkel is (pl kakukkfű, rozmaring, szárított oregánó stb).
Hozzávalók
- 20 dkg laskagomba
- 1 vörös chili paprika
- 1 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem vagy korianderlevél
Elkészítés
- A gombát széles csíkokra felvágjuk és egy tepsibe szórjuk.
- A chilit és a fokhagymát felaprítjuk, majd rászórjuk a gombára.
- Rácsavarjuk a citromlevet és lelocsoljuk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk. Mindent jól összekeverünk. A citrom feleket a gomba darabok közé dugjuk.
- Kb. 20 perc puhára sütjük, majd eldobjuk a citromot. Belekeverjük a friss zöldfűszert.
- Melegen köretként tálaljuk – vagy hagyjuk kihűlni, és hűtőszekrényben tároljuk későbbi felhasználáshoz.
Kapcsolatos receptek