Ez a tepsis bárányborda zöldségekkel egy tuti egyszerű és szuper finom egytálétel, amely ideális vacsora/ebéd lehet rohanós hétköznapokon vagy lusta hétvégéken.
Hozzávalók
- 4 szelet bárányborda
- 20 dkg újburgonya
- 2 szál póréhagyma
- Kb 5 db gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 1 citrom
- 10 dkg lóbab (vagy zöldbab)
- 2 csipet fűszerpaprika
- Só, bors
- Kb 4 evőkanál olívaolaj
- Tálaláshoz: friss zöldpetrezselyem
Elkészítés
- Az újburgonyát egy lábas hideg vízben felforraljuk, és 5 percig főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. (Ezt a lépést előre el lehet végezni).
- 2 gerezd fokhagymát felaprítunk és egyet összepréselünk.
- Az egyik rozmaring szál leveleit felaprítjuk, a másikat a 3 cm -es darabokra felvágjuk.
- A bárányborda szeleteket kevés olajjal és a préselt fokhagymával bedörzsöljük, majd átnyomjuk rajtuk a rozmaring darabokat. Egy tányérra fektetjük őket.
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- A póréhagymát 3 cm -es darabokra szeleteljük. A nagyobb gombákat kettévágjuk.
- Amikor az újburgonya kihűlt, felvágjuk falat-nagyságú darabokra.
- A krumpli, gomba és póréhagyma darabokat egy tepsiben elrendezzük. Kevés olívaolajjal lelocsoljuk, majd megszórjuk az apróra vágott fokhagymával és rozmaringgal. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan átkeverjük.
- A tepsit a sütőbe tesszük, 10 percig sütjük.
- Rászórjuk a lóbabot, meglocsoljuk olívaolajjal, és a citrom felének a levével. Elkeverjük. Rátesszük a báránybordákat, és meglocsoljuk némi citromlével. Sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük a paprikával.
- 5 percre a sütőbe visszatesszük a tepsit, majd megfordítjuk a bárányborda szeleteket. A zöldségeket ismételten átforgatjuk. További (kb) 5 percig sütjük.
- Közvetlenül tálalás előtt a báránybordákra szórjuk az apróra vágott petrezselymet.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu