A pesztós spagetti az olaszok egyik alapétele. Ez a fodros kel pesztós spagetti egy különleges és egészséges verzió, amely 10 perc alatt összedobható. Meg lehet bolondítani chilivel, ha kedveljük a pikáns ízeket.
Hozzávalók
- 20 dkg spagetti (glutén-mentes is lehet)
- 5 dkg fodros kel káposzta
- 1 marék bazsalikomlevél
- 3 dkg reszelt parmezán
- Kb 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 3 dkg fenyőmag
- Fél citrom reszelt héja és leve
- 1 kis gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk.
- Egy mély lábasban vizet forralunk, majd megfőzzük a spagettit kb 10 percig (al dente legyen!) (Vagy kövessük a csomagoláson található utasításokat!).
- Közben a fodros kel kemény szárát eltávolítjuk, majd a leveleket durván felaprítjuk.
- A káposzta felét egy kis konyhai robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, fenyőmagot, sajtot, fokhagymát, citromhéjat és levet, majd durva állagú pasztává pürézzük. Lejjebb állítjuk a gépet és lassan belecsurgatjuk az olívaolajat, így krémesebb állagot kapunk (de ne legye sima püré a peszto).
- A tészta főzésének utolsó percében hozzáadjuk a maradék aprított káposztát.
- A tésztát és a kelkáposztát lecsöpögtetjük, visszatesszük a lábasba, és összekeverjük a pesztóval.
- Tálaljuk extra reszelt parmezánnal és frissen őrölt borssal!
Kapcsolatos receptek
Zest.hu