Ez a sült tök fetával tálalható köretként (pl grillezett halak vagy húsok mellé), diétás ebédként vagy egy görög mezze részeként. Nem csupán finom, de nagyon könnyű elkészíteni.
Hozzávalók
- 1 kisebb tök
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 10 dkg feta
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- Méz tálaláshoz
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 ° C -ra.
- A tököt félbevágjuk (vízszintesen), majd kimagozzuk és 1 cm vastag félhold alakú szeletekre vágjuk.
- Egy tepsiben elrendezzük a tök szeleteket, majd mindkét oldalon olívaolajjal és mézzel megkenjük. Körülbelül 20 percig puhára és világosbarnára sütjük.
- Rámorzsáljuk a fetát, és további 5 percig aranybarnára sütjük.
- A tetejére szórjuk a kaprot, és közvetlenül tálalás előtt meglocsoljuk kevés mézzel.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu