Az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel az omlett, amely remek maradékok felhasználásához is. Ez a mozzarella és szárított paradicsom omlett 15 percen belül elkészül, így ideális egy lusta hétvégi brunchra vagy ebédre, zöldsalátával és péksüteménnyel tálalva.
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 2 aszalt paradicsom (olajban eltett)
- 1 szál újhagyma
- ½ grillezett chili, opcionális
- ½ mozzarella golyó, lecsepegtetve
- 4 db bazsalikom levél
Elkészítés
- A tojásokat egy kis tálban enyhén felverjük három csipet sóval.
- A szárított paradicsomot és a chilit apróra vágjuk. Az újhagymát finomra vágjuk. A mozzarellát felszeleteljük.
- Egy teáskanál olajat felhevítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk az újhagymát, a szárított paradicsomot és a chilit.
- Kb 30 másodpercig kevergetjük, majd a tojással leöntjük. Hagyjuk egyenletesen eloszlani. Lejjebb állítjuk a hőfokot.
- Amikor a felülete zselés, az omlett felét lefedjük a mozzarella szeletekkel.
- Amikor a sajt megolvadt, a bazsalikomleveleket a sajt tetejére szórjuk, borsozzuk, majd nem sajtos felét a sajtosra fordítjuk. Kb egy percig még sütjük, majd egy tányérra csúsztatjuk, és egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu