Ez a gluténmentes kakaós-málnás gofri növényi tejjel és joghurttal készült, tehát tejmentes is. A gofrik puhák és finomak – tökéletes reggelire vagy brunchra, de akár különleges alkalmakra is – pl évfordulók, anyák napja, Valentin-nap stb. A málna szósz előre elkészíthető. Normál tejtermékkel is elkészíthető, ha a tejcukor vagy tejfehérje nem gond.
Hozzávalók
- 1 csésze gluténmentes liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál Stevia (vagy 3 evőkanál cukor)
- 2 tojás
- 1 csésze mandula / zab tej (vagy normál tej)
A málna szószhoz:
- 15 dkg málna
- 1 evőkanál muscovado cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Tálaláshoz:
- Málna joghurt – tejmentes, ha szükséges
Elkészítés
- Először elkészítjük a málna szószt. A hozzávalókat egy kis lábasba tessztük, felhevítjük és kb 15-20 percig sűrű mártássá főzzük. Félretesszük, hűlni hagyjuk.
- Közben a gofri hozzávalóit sima tésztává keverjük (konyhai robotgép is alkalmazható), majd 15 percig pihentetjük a hűtőben.
- Amikor a málnaszósz kihűlt, 2 evőkanálnyit a gofri tésztába keverünk.
- Bemelegítjük a gofrisütőt. Amikor forró, belekanalazunk annyi tésztát, hogy a sütőlapot befedje, majd a készülék használati utasításai alapján kisütjük a goftit. A tészta kb. 4 gofrira lesz elég.
- A joghurtot a málna szósszal összekeverjük.
- Langyosan tálaljuk a gofrikat a málnás joghurttal leöntve.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu