A salsa dél-amerikai gasztronómia egyik alapétele – amit salátaként, feltétként, töltelékként, mártásként alkalmaznak. Ez a koriander és chili salsa különösen passzol grillezett halak, steak vagy csirke mellé! 5 perc alatt összedobható, glutén- és tejmentes is. Ki lehet egészíteni egy gerezd fokhagymával is (préselve). Ez a recept két normál chilivel készül, ha nagyon csípős, akkor elég egy is.
Hozzávalók
- 1 nagy marék friss korianderlevél
- 2 db zöld chili
- 3 szál újhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 zöldcitrom reszelt héja és leve
- Só bors
Elkészítés
- Az újhagymát felaprítjuk. A chilit kimagozzuk, és az ereit kivágjuk, ha csupán pikánsan, nem csípősen, szeretnénk a salsa-t, majd felaprítjuk.
- Mindent egy aprítógépbe teszünk, és néhány másodpercig durva állagúra daráljuk
- Megkóstoljuk, és beállítjuk a fűszerezést. Tálalásig pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
- Zöldfűszeres receptek
- Mexikói receptek
- Salsa receptek
- Szószok, mártások
Zest.hu