Ez a padlizsánkrém paprikával isteni finom és nagyon egyszerűen elkészíthető. Érdemes akkor sütni a zöldségeket, amikor a sütő felső polcán valami egyéb egytálételt vagy sültet készítünk. A krém kiváló mártogatós, szendvicskrém, vagy töltelék lehet.
Hozzávalók
- 1 közepes padlizsán
- 2 piros kaliforniai paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma (hámozatlanul)
- ½ teáskanál római köménypor
- 1 marék petrezselyem vagy koriander levél
- Frissen facsart citrom
- Só, bors
Elkészítés
- A sütőt 190 C fokra előmelegítjük.
- A padlizsánt egészben egy tepsibe tesszük, majd kb 35 percig puhára sütjük.
- Közben a kaliforniai paprikát kimagozzuk és hosszában 4 részre vágjuk. Ezeket egy másik tepsibe tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd leöntjük az olívaolajjal.
- A sütőben 30-40 percig sütjük.
- Amikor a paprika héja barna, húsa puha, kivesszük a sütőből, egy tálkába áttesszük (a kifolyt lével együtt), majd egy tányérral lefedjük. Pihentetjük.
- A padlizsánt egy tányérra helyezzük. Amikor kihűlt, felvágjuk a héját, és kikanalazzuk a húsát egy kis konyhai robotgépbe.
- Amikor a paprika kihűlt, eltávolítjuk a héját, a húsát a padlizsánhoz adjuk.
- A puha fokhagyma húst kinyomjuk a tokokból, az aprítógéphez adjuk.
- Hozzáadjuk a római köményt, fűszernövényt és a sült paprikából kifolyó levet. Krémessé pürézzük – ez lehet durva vagy selymes állagú.
- Belecsavarunk kevés citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd tálalásig a hűtőszekrényben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu