Ez a pikáns paradicsom, kukorica és vörösbab saláta a mexikói ízeket varázsolja az asztalunkra. Ideális saláta grillezéshez, partikra, piknikre, vagy töltelék kenyérlepénybe, tortillába. Nem csupán finom, de vegán, glutánmentes és szuper egészséges is. Használhatunk előre grillezett vagy maradék kukoricát – ha nincs, akkor konzerv kukoricát gyorsan megpiríthatunk egy serpenyőben a recepthez. Ez a étel csípős, nem túl erős – az igazi mexikói verzióhoz friss jalapeno paprika szükséges, vagy egy-két csipet cayenne chili paprikát is lehet adni az öntethez.
Hozzávalók
- 1 db csemege kukorica
- ½ konzerv vörösbab (200g)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 érett paradicsom
- 1 evőkanál szeletelt zöld jalapeno (ecetes)
- 3 újhagyma vagy 1 medvehagyma
- ½ teáskanál füstölt paprika
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ½ zöldcitrom leve
- 1 fokhagyma, préselve
- Só, bors
- 1 marék korianderlevél, aprítva
Elkészítés
- A kukoricát olajjal bedörzsöljük, majd csíkosra grillezzük. Amikor kihűlt, egy éles késsel levágjuk vágja a szemeket.
- Leöblítjük a babot, és egy keverőtálba szórjuk.
- Felaprítjuk a paradicsomot, újhagymát és a jalapeno karikákat. A tálba szórjuk ezeket is.
- Összekeverjük az olajat, a zöldcitrom levét, a fűszereket és a fokhagymát. Ezt a salátára öntjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A koriandert belekeverjük.
- Néhány percig pihentetjük, majd megkóstoljuk. Ízlés szerint beállítjuk a fűszerezést.
Kapcsolatos receptek
- Egészséges saláták
- Zöldségsaláták
- Pardicsomsaláták
- Vegán receptek
- Tortilla töltelékek
- Mexikói ételek