Tavasszal még mindig vannak hideg napok, amikor jól esik egy tányér meleg leves. Ez az olasz tavaszi zöld leves 15 percen belül elkészül, szuper egészséges, vegán, glutén- és tejmentes is. A legfontosabb, hogy nagyon finom!
Hozzávalók
- 1 póréhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 liter zöldség alapleves
- 10 dkg zsenge vagy lila brokkoli
- 10 dkg zöldbab
- 1 csésze zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
- 1 csésze csíkokra vágott tavaszi zöld vagy kelkáposzta
Gremolata:
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- ½ citrom reszelt héja
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
Elkészítés
- Vékonyan felszeleteljük a póréhagymát, többnyire a zöld részét is felhasználva.
- Az olajat egy nagy lábasban felmelegítjük, majd alacsony lángon puhára sütjük a póréhagymát. Ez körülbelül 8 percet vesz igénybe.
- Hozzáadjuk az alaplevest és a brokkolit. Felforraljuk, majd 5 percig rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk a zöldbabot, káposztát és a zöldborsót. Ismét felforraljuk, és 3-5 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Közben elkészítjük a gremolatát: az aprított petrezselymet a citromhéjjal és a fokhagymával elkeverjük.
- Amikor a zöldségek puhák, (de nem főttek mállósra!), lekapcsoljuk a tűzhelyt, és belekeverjük a gremolata keveréket.
- Melegen tálaljuk, frissen őrölt borssal vagy egy csipet chilipehellyel és néhány csepp citromlével.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu