Nyári grillezéshez, bulikra, kiránduláska és a piknikekre jó ha van egy bevált, egyszerű saláta receptünk. Ez a ropogós, vegán vöröskáposzta, sárgarépa és retek saláta tökéletes falafel mellé is, vagy tortilla töltelékként, továbbá hamburgerben, pitában és arab lepénykenyérben grillezett húsok, halak, sajtok társaságában. Előre is elkészíthető, sőt finomabb is, ha néhány órán át pihentetjük.
Hozzávalók
- 1 nagy sárgarépa
- ½ kicsi vörös káposzta
- ½ közepes lilahagyma
- 8 retek
- 2 evőkanál apróra vágott lapos petrezselyemlevél
- Só bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- Opcionális: egy vörös chili (vékonyra szeletelve) vagy egy-két csipet chili pehely; dióbél darabok, tökmag vagy naparforgómag
Elkészítés
- A káposztát legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük. Durván lereszeljük a sárgarépát. Vékonyan felszeleteljük a lilahagymát és a retket.
- Mindent egy nagy tálba szórunk, majd hozzáadjuk a zöldpetrezselymet, a citromlevet és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.
- Alaposan elkeverjük és legalább 30 percig pihentetjük – minél tovább, annál jobb (de akkor hűtőszekrényben tároljuk!)
- Tálalás előtt megkóstoljuk a salátát, és ízlés szerint beállítjuk az ízeket. Esetleg megszórjuk magvakkal vagy aprított dióval, chilivel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu