Az ananász és a sertéshús egy klasszikus kombináció, a kínai és környező ázsiai konyhákban különösen kedvelt. Az ananászos sertés csíkok elkészítése roppant gyors és egyszerű, az elkészült étel viszont éttermi szinten finom! Íme a receptje..
Hozzávalók
- Fél kg sertéshús
- 2 ek mogyoróolaj
- 3 ek aprított fokhagyma
- 25 dkg ananász darabokra vágva
- 2 ek aprított koriander
- 1 és fél ek szója szósz (sötét)
- 2 tk cukor
- Dísz: koriander levelek
Pác
- 2 tk szójaszósz (világos)
- 2 tk kínai rizsbor (vagy száraz Sherry)
- 1 tk szezámolaj
- 2 tk kukoricakeményítő
Elkészítés
- A húst felvágjuk 5cm-es vékony csíkokra. A pácot elkeverjük és hozzáadjuk a hús csíkokat. A pácban tartjuk addig, amíg előkészítjük a sütéshez szükséges hozzávalókat.
- A wokot felmelegítjük. Amikor forró, hozzáadjuk a mogyoróolajat. Amikor kissé füstöl az olaj, hozzáadjuk a fokhagymát és néhány másodpercig aranysárgára pirítjuk.
- Leszűrjük a húscsíkokról a pácot, majd a wokban 3 percig kevergetés közben átsütjük.
- Hozzáadjuk az ananász darabokat, a koriandert, szójaszószt és a cukrot, majd tovább sütjük 3 percig.
- Áttöltjük egy tálba, korianderrel díszítjük, melegen tálaljuk.
Tippek
- Az ananász lehet friss vagy konzerv is.
- Tálaljuk párolt rizzsel és egyéb egyszerű kínai körettel.
- Ajánljuk kezdőknek is, de akár vendégváró vacsorába is beillik.
- Az ananászos sertés csíkok remek étel kínai újévi ünnepléséhez!
Zest.hu