Hideg napokon egy melegítő, kiadós leves esik a legjobban. Ez a vegán sütőtök és csicseriborsó krémleves kissé pikáns, szuper egészséges és vegán. Tálaljuk barna rizzsel vagy pita kenyérrel.
Hozzávalók
- 1 kisebb sütőtök
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál őrölt kömény
- ½ teáskanál kurkuma
- 1 piros chili
- Só & bors
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 1-2 Liter zöldség alapleves
- 1 marék friss koriander levél
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- A sütőtököt gerezdekre vágjuk (héjjal), majd eltávolítjuk a magokat és magházat.
- Félbe vágjuk (horizontálisan) a chilit, míg a hagymát 4 gerezdre vágjuk (héjjal együtt).
- A zöldségeket egy tepsibe szórjuk.
- Az olajat a fűszerekkel elkeverjük, majd a zöldségekre öntjük és elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Kb. 30 percig puhára sütjük a sütőben, majd hűlni hagyjuk.
- Amikor a zöldségek lehűltek, eltávolítjuk a sütőtök, hagyma és fokhagyma héját. A chili magokat, csutkát és héjat is eldobjuk. A megpucolt zöldségeket és a chili húsát a hűtőszekrénybe tesszük vagy egyből egy lábasba.
- A lábasba öntjük az alaplét és felforraljuk. Hozzáadjuk a csicseriborsó és a korianderlevél felét, és botmixerrel krémessé turmixoljuk. Hozzáadjuk a maradék csicseriborsót és felmelegítjük.
- Apróra vágjuk a maradék koriander levelet, és ezzel megszórva tálaljuk a levest.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu