Ez a spenótos-sajtos omlett nagyon finom és nagyon könnyen elkészíthető! Én Cheddar sajttal készítettem, de ementáli vagy a Gruyere is jó – diétás verzió lehet a feta vagy kecskesajt. Tálaljuk pirítóssal vagy friss kenyérrel. Ideális hétvégi reggelire vagy brunch-ra.
Hozzávalók
- 4 marék bébi spenót
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 csipet cayenne vagy szerecsendió
- 4 nagy tojás (vagy 5 közepes)
- 5 dkg reszelt sajt, ízlés szerint
- 2 újhagyma
Elkészítés
- Két maréknyi spenótot egy konyhai robotgépbe teszünk. Hozzáadjuk a fokhagymát, tojást, cayenne paprikát vagy a szerecsendiót, majd ízesítjük sóval és borssal. Néhány másodpercig folyékony krémmé pürézzük.
- Egy palacsintasütőben vagy lapos serpenyőben kevés olajat hevítünk. Beleöntjük a keverék felét, hagyjuk egyenletesen eloszlani.
- Amikor a tojás felszíne már nem folyékony, rászórjuk a reszelt sajtot. Lefedjük, és alacsony hőfokon pár percig pároljuk, amíg majdnem elolvad.
- Felaprítunk egy újhagymát és rászórjuk az omlett egyik felére, egy marék spenóttal együtt.
- Óvatosan félbehajtjuk az omlettet, és egy percig még sütjük. Amikor a spenót megfonnyadt és a sajt elolvadt, egy tányérra kicsúsztajuk az omlettet.
- Elkészítjük a másik omlettet a maradék tojáskeverékkel, spenóttal és újhagymával.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu