Ez a gluténmentes kakaós-banános muffin tejmentes és cukormentes is, így az egészséges sütemények közé tartoznak. Rózsa alakú szilikon muffin formákban sütöttem ki őket, de normál vagy ünnepi muffin formák is jók, például csillag (karácsonyra), pillangó (anyák napjára), szív (Valentin napra), tojás (húsvétra) stb.
Hozzávalók
- 2 közepes, érett banán
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 2 tojás, enyhén felverve
- ¼ csésze növényi olaj
- 200g őrölt mandula
- ⅓ csésze Xylitol vagy finomítatlan nádcukor
- 3 evőkanál rizsliszt vagy finom polenta
- ⅓ csésze kakaó por (cukrozatlan)
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ¼ teáskanál só
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 180 ° C-ra, és kibélelünk egy muffin sütőt papír kosárkákkal (vagy tegyünk néhány szilikon muffin formát egy lapos tepsibe.
- A banánt egy villával pépesre törjük.
- Hozzáadjuk a vaníliát, majd a tojást és az olajat, majd összekeverjük.
- Egy másik tálban összekeverjük a mandulát, rizslisztet, kakaó port, cukrot, szódabikarbónát és a sót.
- A jét keveréket sima masszává elkeverjük, majd a muffin formákba töltjük.
- 20-25 percig sütjük (érdemes hústűvel letesztelni, hogy átsült-e rendesen)
- 5 percig pihentetjük, majd egy rácsra áthelyezzük, és hűlni hagyjuk.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu