Nyári kerti partik diétás és egyszerű desszertje lehet ez a Cseresznyés, barackos joghurt kehely. 5 perc alatt összedobható, továbbá elkészíthető növényi alapú joghurttal és glutén-mentes keksszel is. Felnőttek számára adhatunk hozzá Amaretto vagy meggy likőrt, gyereknek gyümölcslével készítjük.
Hozzávalók
- 2 közepes, érett őszibarack
- 20 dkg cseresznye joghurt
- 2 db Amaretti keksz
- 2 evőkanál Amaretto likőr vagy cseresznyelé
- 8 friss cseresznye
Elkészítés
- Az Amaretti kekszeket egy tiszta konyharuhába bugyoláljuk, majd egy sodrófa segítségével összemorzsáljuk. A morzsát egy kis edénybe szórjuk.
- Meghámozzuk, majd vékonyan felszeleteljük az őszibarackot, majd a szeletetekkel két üvegkelyhet vagy tálkát kibélelünk. A kekszmorzsa felét rászórjuk, majd leöntjük a likőr vagy gyümölcslé felével.
- Kimagozzuk a cseresznyéket, félbe vágjuk és egy kis tálba tesszük őket. Lelocsoljuk a maradék likőrrel vagy gyümölcslével. Tálalásig a hűtőszekrényben pihentetjük.
- A joghurtot habosra verjük, majd ráöntjük az őszibarackra. Tálalásig a hűtőszekrényben tároljuk.
- Tálalás előtt a beáztatott cseresznyékkel lefedjük a joghurtot, majd a maradék amaretti morzsával megszórjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu