A következő paprikás báránytál csicseriborsóval kiegészítve lesz egy meglehetősen kiadós étel. Nagyon egyszerűen összedobható, így ideális rohanós vagy lustálkodó napokra..
Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej lilahagyma
- 50 dkg bárányhús
- 1 tk őrölt kömény
- 2 tk csemege paprikapor
- 2 tk csípős fűszerpaprika
- 2 tk méz
- 1 citrom reszelt héja
- Fél liter csirke alapleves
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 maréknyi koriander levél
Elkészítés
- A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, majd felszeleteljük.
- Az olaj felét egy nehéz aljú lábasban felforrósítjuk, ebben a hagymát kb 8 percig puhára dinszteljük (alacsony hőfokon). Hozzáadjuk a fokhagymát, 2 percig kevergetjük. Egy tányérra kiszedjük.
- Közben a húst falat nagyságú darabokra felaprítjuk. A fűszereket kimérjük, és a csicseriborsó konzervet lecsepegtetjük.
- A hőfokot feljebb állítjuk. A lábasba töltjük a maradék olajat, majd kb 5 percig a húst kibarnítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, átkeverjük kb 1 percig, majd visszatöltjük a sült hagymát. Belekeverjük a reszelt citromhéjat, mézet, csicseriborsót, majd felöntjük a paradicsommal és húslevessel.
- Forráspontig melegítjük, majd 25 percig rotyogtatjuk.
- Tálalás előtt aprított koriandert keverünk bele.
Tippek
- Tálaljuk kuszkusszal vagy arab lapos kenyérrel.
- A bárányhús lehet lapocka vagy comb, és lehet idősebb “bárány” is.
- A fűszerpaprika lehet erős is, vagy csemege is – ez ízlés dolga!
- A paprikás báránytál csicseriborsóval ideális hétköznapi vacsora lehet, vagy remekül passzol egy arab, perzsa vendégváró menübe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu