A következő boros csirkemáj tésztával tálalva egy gyorsan elkészíthető, olcsó étel, amely szuper hétköznapi vacsora vagy hétvégi ebéd lehet..
Hozzávalók
- 40 dkg csirkemáj
- 1 db mogyoró hagyma
- 5 db zsálya levél
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek bor (lásd tippek)
- 2 ek borecet (lásd tippek)
- Só, bors
- kb 30 dkg tészta
- 5 dkg vaj vagy margarin
- Reszelt sajt
Elkészítés
- A tésztát, a csomagoláson található használati utasítás alapján, megfőzzük, lecsepegtetjük, majd melegen hagyjuk.
- A hagymát és zsályát felaprítjuk. A vajat felkockázzuk.
- A májat megmossuk, a zsírréteget eltávolítjuk. Falatnagyságú darabokra felvágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát ebben megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a zsályát és a májat. Kb 5 percig világos barnára sütjük, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és az ecettel.
- További 3-4 percig rotyogtatjuk, amíg egy sűrű mártás kapunk.
- A tésztát és vajat belekeverjük, óvatosan átforgatjuk.
- Tálalás előtt reszelt sajttal megszórjuk.
Tippek
- Bármiféle tészta jó, akár glutén-mentes is – de ezek főzési ideje eltérő.
- Nem muszáj főtt tésztával tálalni – pl maradék párolt rizzsel is elkeverhetjük, vagy tálalhatjuk tortilla lapba feltekerve, pirítóson, de lehet akár pizza feltét is!
- A bor és borecet lehet vörös- vagy fehérbor, mindkét esetben a bor legyen kissé édes, és borral megegyező ecettel kombináljuk! Sherry és sherryecet kombinációja is kiváló – ez akár tapasként is fogyasztható.
- A boros csirkemáj tésztával egy nagyon egyszerű, kiadós étel – mivel 15 perc alatt elkészíthető, így ideális gyors vacsoraként vagy hétvége brunch-ra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu