Az alábbi füge, körte és kecskesajt saláta 10 perc alatt összedobható. Ideális előétel lehet egy vendégváró menüben vagy remek ínyencség kímélős, illetve lustálkodó napokon..
Hozzávalók
- 4 db érett füge
- 5 dkg dióbél
- 2 db körte
- 15 dkg kecskesajt
- 1 csomag vegyes salátalevél (10 dkg)
- méz
- Öntethez: fél citrom kicsavart leve, 2 ek olívaolaj,0.5 tk dijoni mustár, 1 tk méz, őrölt bors
Elkészítés
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A fügéket gerezdekre felszeleteljük, a dióbelet kézzel darabokra törjük. A kecskesajtot kézzel darabokra törjük.
- A füge szeleteket a tepsiben elrendezzük, köré szórjuk a dióbél és kecskesajt darabokat. Kevés mézzel lelocsoljuk.
- kb 5 percig grill alá helyezzük a tepsit – amikor a dióbél megpirult, a füge puha, a sajt megolvadt, kivesszük sütőből, kissé hűlni hagyjuk.
- A köretéket közben csumázzuk, majd felszeleteljük. Az öntetet kikeverjük, kesés borsot őrölünk hozzá.
- Tányérokra szórjuk a salátaleveleket, majd elosztjuk a sajtos fügét, pirított dió darabokat és körte szeleteket.
- Tálalás előtt lelocsoljuk az öntettel.
Tippek
- Tálaljuk előételként vagy laza főételként (pl egy őszi brunch-ra) friss kenyérrel, zsemlével kisérve.
- A kecskesajt lehet puha vagy kérges – ha nem kedveljük az ízét, lecserélhető mozzarellára vagy kéksajtra.
- A füge, körte és kecskesajt saláta nem csupán egy tuti egyszerű saláta, de fogyasztható a legtöbb diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrendek keretében is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu