A következő kókuszos csirke piláf egy tuti egyszerű és gyorsan összedobható étel. Valójában egy kiadós egytálétel, ami félórán belül az asztalon lehet. Ideális rohanós napokra..
Hozzávalók
- 2 szelet csirkemell filé (kb 30 dkg)
- 1 db kaliforniai vagy kápia paprika
- 2 szál póréhagyma
- 1 ek növényi olaj
- 25 dkg basmati rizs
- 6 dl csirkeleves
- 1 kis konzerv kókuszkrém(160ml)
- 1 kis csokor koriander
Elkészítés
- A húst 1-2 centis csíkokra szeleteljük.
- A pórét felszeleteljük, a paprikát vékony csíkokra szeleteljük.
- Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, ebben a húst 2-3 percig kissé megbarnítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket. Fedő alatt kb 4-5 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a rizst, egy percig kevergetjük, majd felöntjük a kókuszkrémmel és levessel.
- Átkeverjük, felforraljuk, majd fedő alatt 15-20 percig puhára főzzük.
- A koriandert felaprítjuk, a rizses húshoz keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, melegen tálaljuk.
Tippek
- Mivel egytálételről van szó, így köret nem szükséges hozzá, de egy zöldsalátát nem árt tálalni mellé!
- Elkészíthetjük jázmin rizzsel is.
- A rizst érdemes alaposan átmosni főzés előtt. Ez az jelenti, hogy hideg vízzel öblítsük le, a kezünkkel nyomkodjuk át, majd csepegtessük le. Ezt végezzük el többszörösen, mindaddig, amíg tiszta víz marad a rizs körül. Így nem lesz ragacsos az étel.
- Csirkemell helyett egyéb csontmentes csirkehús is jó, de akár pulykahússal is elkészíthetjük a receptet.
- A kókuszos csirke piláf nagyszerű főétel lehet hétköznapi vacsorára az egész család számára, gyerekeknek is nagyon ízlik.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu