A következő meleg csirke és bab saláta nem csupán 15 perc alatt összedobható, de egészséges és meglehetősen kiadós is! Ideális rohanós, ugyanakkor egészségtudatos napokra..
Hozzávalók
- kb 40 dkg csirkemell (filézett)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring levelei
- 30 dkg ceruzabab
- 2 ek olívaolaj
- 1 vörös- vagy lilahagyma
- 1 konzerv lapos fehérbab
- Öntethez: 2 ek magos mustár, 1 ek méz (vagy agavé szirup), 1 ek fehérborecet, bors, só
Elkészítés
- A csirkemellet falat nagyságú kockákra feldaraboljuk.
- A rozmaring leveleket és fokhagymát felaprítjuk, majd egy tálban fél evőkanál olajjal és a csirke darabokkal elkeverjük.
- A hagymát felszeleteljük.
- Egy serpenyőben kevés olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a csirkehúst, megsózzuk, majd minden oldalon megbarnítjuk.
- Közben a zöldbabot forró vízben blansírozzuk, vagy gőz felett megpároljuk.
- A konzerv babot lecsurgatjuk, a hagymás csirkéhez adjuk, átmelegítjük.
- Közben az öntetet a maradék másfél evőkanál olajjal kikeverjük.
- Egy nagy tálba töltjük a lecsepegtetett zöldbabot és a zöldséges csirkét. Leöntjük az öntettel, sózzuk, borsozzuk, melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével vagy főtt krumplival, krumplipürével.
- Ceruza bab helyett normál zöldbab is alkalmazható – de ne pároljuk túl, maradjon harapós! Egyéb konzerv bab is megfelel.
- Sült hagyma helyett nyersen is alkalmazhatjuk a hagymát – ebben az esetben a lilahagyma jobb, amit a végén, vékonyan felszeletelve adjunk a salátához!
- A meleg csirke és bab saláta ideális hétköznapi gyors vacsoraként vagy hétvégi brunch-ra. Továbbá passzol a legtöbb diétás, egészségtudatos étrendbe is .
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu