A következő kínai tofu tekercs egy szuper parti falat, ideális ínyencség a kínai újévi ünnepekre. Tuti egyszerű az elkészítése is..
Hozzávalók
- 1 csomag kemény tofu ( kb 40 dkg)
- 1 ek szezámmagolaj
- 1 ek Kínai ötfűszer keverék
- Konyhakész kínai palacsinta (kb 10 db)
- Tálaláshoz: uborka, újhagyma, hoisin szósz
Elkészítés
- A tofut lecsepegtetjük, konyharuhába csavarjuk, és két tányér közé helyezzük. A felső tányérra 2 konvervet teszünk. Néhány órán keresztül így hagyjuk.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Amikor a tofu már nem vizes 6-8 szeletre felvágjuk.
- Az olajat elkeverjük a fűszerkeverékkel. Ezzel a mázzal bedörzsöljük a tofu szeleteket, amiket egy tepsibe helyezünk.
- 30-45 percig szép barnára sütjük.
- A palacsintákat bambuszkosárban megpároljuk (kövessük a csomagoláson található használati utasítást!).
- A hagymákat és uborkát hosszában felszeleteljük.
- A tofu szeleteket esetleg hosszú csíkokra szeleteljük.
- Minden palacsintába teszünk néhány csík újhagymát, uborkát és tofut, majd 1 kanálnyi hoisin szósszal leöntjük.
- Felcsavarjuk, tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk langyosan vagy hidegen – ideális kínai party étel vagy nassolnivaló aperitif mellé.
- Sütő helyett forró olajban is kisüthetjük, így 5-10 perc alatt elkészül, bár kevésbé egészséges!
- A kínai tofu tekercs szuper alternatív vegetáriánusok számára egy pekingi kacsa tálalásakor.
- Hoisin szósz helyett tálalhatjuk kínai szilvalekvárral is.
- A konyhakész kínai palacsinta, a fűszerkeverék és a Hoisin szósz ázsiai élelmiszerboltokban kaphatók. A palacsintát általában fagyasztva árulják.
- A kínai tofu tekercs szuper ínyencség lehet a kínai újévi ünnepek alatt.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu