A cikória formája ideális parti falatok készítéshez, kissé diós íze pedig remekül passzol sajtokhoz. A következő kéksajtos cikória falat egy klasszikus angol koktél kísérő..
Hozzávalók
- Cikória
- Vörös szőlő
- Dióbél
- Pikáns kéksajt
- Tejföl vagy görög joghurt
- Snidling
Elkészítés
- A cikóriát leveleire bontjuk, átmossuk, papírtörölközővel szárazra töröljük.
- A kéksajtot annyi joghurttal joghurttal elkeverjük, hogy egy sűrű pástétomot kapjunk. Hozzáadunk félbevágott szőlő szemeket, aprított dióbelet és aprított snidlinget.
- Elkeverjük, majd a cikória “tálkák”-ba töltjük.
Tippek
- Ideális party falat téli partikra – pl karácsonyra, szilveszterre, farsangra – remekül kísér pezsgős koktélokat is.
- A cikória lehet fehér vagy vörös – ha nem sikerül beszereznünk,ugyanez a a recept elkészíthető mini római salátalevéllel, vagy fejes salátával.
- A kéksajt legyen sós – pl stilton vagy rokfort.
- A kéksajtos cikória falatok előre elkészíthetők – felhasználásig tároljuk hidegen folpackkal letakarva.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu